Проекти за мобилност

Teaching

Проекти и дейности за мобилност в чужбина (сектор ПОО и Училищно Образование)

От 2017 година развиваме и осъществяваме международни проекти в сферата на ПОО и Училищното образование, като изпълняваме над 120 мобилности за ученици и учители всяка година. Нашата работа основно включва сътрудничество с мрежа от партниращи организации от чужбина и партньорство с повече от 30 образователни институции в България.

Ние сме мотивирани да развием потенциала на българските гимназии и вярваме, че чрез осъществяването на мобилности за учители и ученици се:

Услуги

Отзиви на учители

Работим с Хоризонт Проконсулт от 2021 г. и нашите впечатления от работата им са много добри. Екипът е много дружелюбен и отзивчив, млади професионалисти, които работят на високо ниво. Партньорският диалог е професионален и качествен.

Елена Боянова

Средно училище „Методий Драгинов“

Искам да предам моите и на колегите ми благодарности за упешно приключилата мобилност. Организацията беше планирана на много високо професионално ниво! Предвидените визити  бяха много полезни за нашата работа. Имахме възможност и да се възползваме и от културната програма, която ни предоставихте. Върнахме се обогатени на впечатления, приятелства и идеи за нови проекти!  Информацията е достъпна и се работи лесно! Очакваме да работим заедно и по нови проекти! Благодарим Ви!

Албена Илиева

Професионална гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри“

В проекта „ По пътя към успеха – развитие на качеството в образованието“, финансиран по програмата Еразъм + осъществихме пътуване до гр. Сарагоса, Испания. Посещението ни беше изключително ползотворно. Запознахме се с испанската образователна рамка и проекто базираното обучение, обменихме добри педагогически практики с колеги от испански училища.Насладихме се на  арагонското културното наследство. Екипът ни се довери на съдействието на Хоризонт ПроКонсулт ЕООД и комуникацията ни както с екипа на фирмата, така и с Асоциация Мундус беше отлична, за което сърдечно благодарим. Съдействаха ни от първия момент до успешния завършек на мобилността.

Ева Зивилдиева

Средно училище „Любен Каравелов“

Обучението в град Сарагоса беше с изключително добра организация на пътуване, посрещане,културна програма, както и страхотни впечатления от училищата и учебната система там. Всичко това се случи благодарение и на ХОРИЗОНТ ПРОКОНСУЛТ ЕООД, за което сърдечно им благодарим.

Станислава Калофорова

Средно училище „Любен Каравелов“

Имате идея за проект?
Нека работим заедно!