Иван Мутафчиев

Лятна практика в Испания

Прекарахме три седмици от лятото в Сарагоса, работещи в местни компании, трупайки опит и знания. Беше много полезно за всички нас, защото подобрихме нашите работни, организационни, комуникативни и социални умения.

Да бъдеш в група от толкова много различни хора допринесе за нашето развитие. Предварителният подбор на ученици, направен от училището, беше доста ефективен, защото успяхме да се впишем и да работим като истински екип. Също така благодарение на това успяхме да се забавляваме и да разгледаме града по -забавно.

Работих в патронажно дружество с още трима души. Нашите задачи бяха възложени от нашия ментор Гус, който е маркетолог в голяма испанска компания. Това беше много полезно, защото разгледахме по -отблизо работата на маркетолог и я усвоихме по -добре. Повечето от нашите задачи бяха концентрирани в социалните медии, което е добре, защото това е много бързо развиващ се сектор с много потенциал.

Нека не забравяме факта, че много от нас успяха да видят какъв е животът в чужбина, далеч от дома, семейството и приятелите. Голяма част от хората там имат намерение да продължат образованието си извън България и мисля, че тази мобилност беше възможност за всички нас да изпробваме способността си да учим или работим в друга държава.

В края на краищата работата в Испания, срещите с местните жители и разглеждането на Сарагоса ще останат специален спомен във всеки един от нас. Това наистина допринесе за моето лично и кариерно развитие, за което съм изключително благодарен.