Мария Абуд

Лятна практика в Испания-Сарагоса

 

Моята лятна практика в Сарагоса организирана от Мундос, беше едно добро начало за нашата професия в бъдеще. Аз работех в ресторанта на Jorge-Aida GastroEspacio.  Изживяването беше много интересно, приятно и научихме много нови неща за маркетинга и счетоводството и ефективно приложихме нашите умения, научени в училище.  Нашият шеф винаги ни помагаше, когато имахме затруднения в работата и се разбирахме много добре като екип.  Персоналът също беше много любезен, приятелски настроен и се отнасяше към нас като към свои приятели.  Беше невероятно изживяване за нас на първата ни работа.

Също така градът беше много хубав и интересен, но имахме малка езикова бариера с хората, които живеят там. През повечето време се налагаше да използваме онлай приложения за превеждане, но иначе, когато и покажем превода на испански веднага ни откликваха и ни помагаха с нещата, които търсим или сме ги попитали. 

Екипът на Хоризонт ПроКонсулт и Асоциация Мундус също ни помагаха ако имаме проблеми на работните места и бяха много отзивчиви. Но единствения проблем според мен беше, че нямаше почти никаква организация на свободното ни време (да заведат цялата група някъде – да се види забележителност, лунапарк, друг град и др.).

Хотела беше хубав, всеки ден ни почистваха стаите и ни сменяха кърпите. Също така беше на добро местоположение в центъра и имаше наблизо градски транспорт и магазини. Имаше малко проблеми с картите и ключовете за стаите както и със закуската, защото всеки ден беше едно и също, но иначе всичко беше наред.

Като цяло беше интересно и разнообразно преживяване, научихме нови неща, видяхме какво е да се ходи на работа и да се оправяме сами в чужда държава, с чужд език за нас и беше преживяване, което няма да го забравим.