Мария Драганова

Приключението започна от момента на пристигането в град Сарагоса късно вечерта на 1ви юли. Бях настанена в хотел Гран Виа, където отседнах 23 дни. Първият ден започна с запознанство с групата и асоциацията Мундус. Хората от Мундус представиха целите и организацията на проекта. В последствие ни накараха да споделим нашите очаквания и притеснения. На срещата ми дадоха карта за градския транспорт, с която да пътувам свободно из града в бъдещите дни. През останалата част от деня използвах свободното време и се разходих из центъра на града. Първият уикенд беше изцяло свободен и не бяха организирани никакви занимания, затова обиколих града и посетих част от забележителностите. Първият работен ден започна в понеделник. Разпределиха ни по двойки и ме заведоха до фирмата, в която щях да стажувам. Там се запознах с настойничката ми Сусана. 

Първата ми среща беше в конферентната зала на фирмата и обсъдихме работния график и задачите, които ще трябва да изпълнявам. Сусана ме запозна с дейността на фирмата и нейните партньори. На следващия ден започнах работа по график и ми беше проведен инструктаж. Беше ми обяснено какво трябва да правя и как да се справям с различните задачи. След като ми бе даден достъп до системата започнах своята работа. Справях се със всяка нова задача, тъй като ми обясняваха как трябва да я свърша. Работата ми беше свързана с административна дейност. Въвеждах данни в счетоводната система, осчетоводявах фактури, сортирах документи, отговарях на съобщения от клиенти, принтирах различни документи като банкови трансфери, фактури, договори, лични данни и други. Съхранявах непроменливите разходи за ток, вода, отопление и газ на фирмата. Бях запозната със счетоводната система на фирмата и изготях счетоводни баланси. 

Работата ми във фирмата беше изключително интересна и приятна. Всеки делничен ден работех, а след работа имах свободно време, в което почивах и се наслаждавах на духа на града. Имах възможност да посетя всички забележителности по време на престоя си и имах достатъчна свобода. Със седмичните джобни си купувах храна по мой избор. След първата работна седмица, в неделя,  беше организирано пътуване извън града до екопарк, който беше на два часа път от Сарагоса. Там имахме няколко часа престой и всеки имаше възможност да се качи на въжения парк. След уикенда отново имах втора работна седмица. Третият уикенд беше свободен и нямаше организирани пътувания и събития. Третата работна седмица приключи в сряда. Сряда беше последният ми работен ден във фирмата. В четвъртък ни направиха Ковид тест и отпътувахме обратно към България.