Миглена Ангелова

Проектът ни предложи 23 – дневна практика в град Сарагоса, Испания. Имахме възможността да работим в чуждестранни фирми, да упражняваме езика и да опознаем града, в който бяхме. 

Сарагоса е красив град, който предлага възможност за безкрайни разходки и незабравими гледки. Много промишлен град, който ни предложи разнообразни работни места. Спокоен и тих град, в който бих се върнала, когато се нуждая от почивка. Малките и тесни квартални улички предлагат уют и свобода. Забележителностите не са много, но малкото, които са там, заслужават посещението си. 

Стажът в „Selvatik” ме научи на търпение, защото работата с деца не е лесна. Комуникацията с тях беше по – трудна, защото не говоря испански, а те – английски, но въпреки това успявахме  да се разберем. Екипът беше много мил и влизаше в положение и винаги беше готов да помогне при нужда. Научих колко много усилия се изискват, да поддържаш едно място успешно, въпреки ежедневните проблеми. 

Преживяването, което имахме не може да се опише и сравни с нищо друго. Там бяхме 15 ученици, които почти не се познавахме, но за цялото това време се сприятелихме и създадохме незабравими спомени. Справяхме се сами, без родителите си. Сами решавахме какво и къде ще се храним, кога и какво ще правим. Бяхме сами, но бяхме заедно, което направи цялото приключение невероятно.