KA153 ACTIVolunteers: Курс на обучение за младежки работници заедно със сдружение „Обществена инициатива“

ACTIV

„Хоризонт ПроКонсулт“ и сдружение „Обществена инициатива“ наскоро организираха обучителен курс по KA1 проект ACTIVolunteers по програма „Еразъм+“, предназначен за младежки работници. Мобилността се проведе в Бургас и събра участници от седем различни държави – Чехия, Италия, Испания, Полша, Румъния, Турция и България. Общо 30 души участваха в 7-дневна програма, която имаше за цел да насърчи изграждането на общност и доброволчеството посредством методологията „Образование чрез спорт“. 

Курсът се фокусира върху изграждането на екипен дух, комуникационни умения и методи за решаване на проблеми, и така ангажира активно всички участници в групова работа. Чрез игри и тиймбилдинг дейности участниците научиха колко важна е тяхната роля в грижата за заобикалящата ги среда. Те имаха възможност да опознаят Бургас в центъра и плажната ивица, както и в по-тихите покрайнини, където кварталите се състоят от зелени площи, детски площадки и училища. Участниците допринесоха за грижата за заобикалящата ги среда, като участваха в доброволчески акции и например почистиха участък от бургаския плаж. 

От екипа на “Хоризонт ПроКонсулт” приложихме методи за неформално образование, като работихме в тясно сътрудничество със сдружение „Обществена инициатива“. В последната вечер на курса всички участници се насладиха на традиционна българска вечеря и танцуваха до късно рамо до рамо с местните жители. Бихме искали да благодарим на всички за това, че присъстваха и ни помогнаха да завършим още един успешен проект!

“Хоризонт ПроКонсулт” продължава мисията си за повишаване на качеството на образование в България както и да показва, че страната ни има какво да предложи на свой ред. 

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.