Мобилности с цел практическо обучение на ученици от професионални гимназии от Търговище и Севлиево

Mobilities

През Юли 2023г. успешно се реализираха две мобилности в град Реджо Емилия, Италия на ученици от професионални гимназии. Благодарим на нашите партньори от IFOM, които направиха това възможно. Мобилностите бяха с цел обучение чрез работа. По време на престоя си учениците придобиха нови компетенции и практически умения, но и натрупаха незабравими спомени и контакти.

Първата група се състоеше от ученици с профил в областта на земеделието, аграрните технологии, транспорта, спедицията и логистиката от Професионална гимназия „Марин Попов“- Севлиево. Те имаха възможността да получат висококачествено обучение по европейски стандарт чрез практическа работа, както и обучителни лекции. Също така, учениците се присъединиха и към две туристически екскурзии в градовете Болоня и Модена. 

Втората мобилност с цел практика включваше ученици от Професионална гимназия по електротехника и строителство- Търговище. Те имаха възможността да приложат знанията си на практика, и то сред живописните италиански градове. Обучителната практика завърши удовлетворяващо и за учениците и за техните ментори. Освен това, те се потопиха в италианския дух и култура, прекарвайки едно незабравимо пътуване. То завърши с нови умения, но и преживявания!

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.