Нови образователни технологии в панаир на образованието Fiera Didacta Italia 2023

Fiera Didacta Italia 2023

Най-важното събитие за училищни иновации в Италия Fiera Didacta Italia 2023 се проведе във Fortezza da Basso във Флоренция между 8 и 10 март 2023 г. Главният изпълнителен директор на “Хоризонт ПроКонсулт” Деница Андонова представляваше компанията, а към нея се присъединиха представители на IFOM – нашият дългогодишен партньор и сътрудник по проекти по Еразъм +.

Събитието събра представители на всички нива на образование и обучение: детски ясли, детски градини, начални училища, прогимназии, ITS професионални институти, университети, научни изследвания и институти за професионално обучение, както и фирми и работодатели. Форматът на Fiera Didacta включва изложбена зона, която представлява веригата за доставки на компании, работещи в света на образованието и обучението, и дейност, посветена на събития: конференции и семинари, вариращи от технологични до научни и хуманитарни области, до учебно пространство .

По време на тридневния панаир се проведоха редица информационни събития на щанда на Търговската камара и Unioncamere. Сред лекторите на събитието бяха Джузепе Салвини, секретар на Търговската камара на Флоренция, Роберто Куртоло, директор на Регионалната образователна служба за Тоскана. Основните теми, които бяха подчертани и обсъдени, бяха самостоятелното предприемачество в създаването на бизнес, как да създадете собствен бизнес и значението на бъдещото професионално развитие на учениците от гимназиалния етап. Тази година темата беше фокусирана върху въвеждането на технологии и виртуална реалност в образование.

Екипът на “Хоризонт ПроКонсулт” се вълнува да бъде част от форума за най-модерните методи и подходи в образованието, за да можем да инвестираме знание и да прилагаме методи на местно ниво.

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.